مقدمات طراحی سایت

در مقاله قبلی توضیحاتی کلی درباره شروع طراحی سایت ارایه شد و مراحل طراحی سایت به طور کلی و خلاصه عنوان شد. حال در این مقاله قصد داریم تا کمی ریزبینانه تر به بحث مقدمات طراحی سایت بپردازیم و جنبه های دیگر آن را مرور کنیم. پس با ما در این مقاله همراه باشید.

 

یک طراح سایت چه وظایفی دارد؟

در قدم اول باید ببینیم که طراح سایت برای کدام قسمت از سایت در نظر گرفته شده است زیرا معمولا برای راه اندازی یک وبسایت به دو تیم نیاز است. یک تیم یا شخص برای طراحی شکل و ساختار و قالب و به طور کلی بخش قابل رویت سایت و دیگری برای طراحی کد های اصلی سرور و سایر کدهای برنامه نوسی که در پشت پرده فعالیت های اصلی سایت را انجام میدهند.

 

انواع طراحی سایت

  1. سایت های ایستاتیک (ایستا)
    در این سایت ها فقط قسمت front-end مورد توجه قرار میگیرد. به معنای دیگر تمام مطالب سایت پس از گرد آوری یکبار برای همیشه برروی هر صفحه جداگانه و طراحی میشوند. بنابراین هرگونه تغییر در این سایت ها باید توسط خود طراح سایت انجام شود. این گونه سایت ها معمولا برای معرفی محصولات یک شرکت استفاده میشود که تا مدت ها نیاز به تغییر ندارند.
  2. سایت دینامیک (پویا)
    در این بخش هر دو قسمت طراحی سایت انجام میشود زیرا این سایت ها نیاز به تغییرات مداوم دارند و همیشه در حال توسعه هستند. وظیفه طراح بک اند سایت پویا نگه داشتن سایت بوسیله طراحی اسکریپتی است که بتواند سایت را همیشه پویا و فعال نگاه دارد.

 

مقدمات طراحی سایت

  1. قدم اول :
    یادگیری زبان HTML

    HTML مخفف hyper text markup language میباشد که معادل فارسی آن (زبان نشانه گذاری ابرمتن) میباشد. این زبان برای ایجاد ساختار اصلی  و بدنه کلی صفحات وب بکار میرود. این زبان بوسیله تگ ها که همان برچسب گذاری در ارائه مطالب سایت میباشد عمل میکند و تگ ها نمایان میکنند که درصفحه وب چه عناصری به کار رفته است.

  2. طراحی سایت
    یادگیری طراحی سایت

    قدم دوم :
    یادگیری زبان css
    این اسم مخفف cascading style sheets میباشد و عملکرد اصلی آن فرم دهی و زیبا سازی صفحات میباشد و با کمک آن میتوانید عناصر رنگ و ابعاد و فونت و … را در سایت مشخص کنید.

  3. قدم سوم :یادگیری زبان جاوا اسکریپت
    با یادگیری دو زبان برنامه نویسی که در بالا ذکر شد میتوانید صفحات وب ایستا تولید کنید اما امروزه کاربران بیشتر به دنبال استفاده از صفحات وب پویا هستند. برای ساخت یک سایت پویا زبان برنامه نوسی جاوا اسکریپت گزینه بسیار مناسبی است. امروزه با این زبان سایت ها و اپلیکیشن ها و بازی های زیادی تولید و به مارکت ها عرضه میشوند.

  4. قدم چهارم :
    یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مانند PHP

    الف) برنامه نویسان سمت کاربر(client-side) که ظاهر سایت را طراحی میکنند
    ب) برنامه نویسان سمت سرور(server-side) که منطق و مبانی سایت را پایه ریزی میکنند.
    سایت شما علاوه بر طراحی زیبا و مخاطب پسند باید بستر و محتوای درست هم داشته باشد تا نیاز های کاربران را به درستی برطرف نماید.
    برای سایت های بزرگ داشتن یک زبان سمت سرور امری ضروری است. زیرا زیرساخت زیادی را برای اجرای تمام فرامین مربوط به ابزار ها میطلبد. اهمیت این زبان زمانی مشخص میشود که ارتباط میان کاربر و سرور و پایگاه داده به بهترین شکل مورد انتظار باشد.
    پس از یادگیری تمام زبان های برنامه نویسی که در بالا بدان اشاره شد حال شما آماده هستید تا سایت موردنظر خود را با بهترین کیفیت و استاندارد بسازید و قطعا کاربران زیادی هم به استفاده از آن علاقه نشان خواهند داد. فقط به یاد داشته باشید که فرآیند یادگیری هیچگاه متوقف نمیشود و همیشه مطلبی برای یادگیری وجود دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *