Ux desing چیست و کاربرد آن

Ux desing واژه معادل طراحی تجربه کاری در محیط وب میباشد که مفهوم تازه ای به حساب نمیاید بلکه آن را باید اوایل دهه نود دانست. درست در زمانی که دونالدنورمن در اپل بهنوان دانشمند شناختی در حال فعالیت بود. دونالدنورمن علاقه زیادی به نحوه ایجاد ارتباط در حین تجربه یک کاربر با یک محصول داشت و برای بیان عواملی که در شکل گیری احساس مخاطب در حین استفاده از محصول موثر میباشند کلمه تجربه کاربر یا همان ux را مطرح نمود.

در حال حاضر باید شرط موفقیت یک وبسایت یا هر رسانه دیگری را در جذب مخاطب ux دانست. حال بیایید به این بپردازیم که یک طراح ux چه مسئولیت هایی را بر روی دوش خود دارد.

 

مسئولیت های طراح UX

  1. تحقیقات درباره محصول
    در ابتدای امر طراح باید محصول را بطور کامل شناخته و از تمام زوایا آن را بررسی نماید. اهمیت این کار به این دلیل است که طراح تا شناخت کافی به محصول پیدا نکند نمیتواند احساس مخاطب را در لحظه رویارویی با محصول بداند. در نهایت نمیتواند این تجربه را بهبود ببخشد.

  2. ایجاد یک سناریو و شخصیت پردازی
    داستانی را بر روی یک کاغذ بیاورید که در آن شخصی در زندگی روزمره خود قرار دارد و به روال طبیعی زندگی خود ادامه میدهد. حال سناریویی را طراحی کنید که این شخص در آن بر اثر عوامل شانس آشنایی با محصولات شما را بدست میاورد. عوامل را شناسایی و سپس شخص را در طول داستان دنبال کنید. تمام چالش ها ، سوالات و ابهامات صورت گرفته برای وی را تحلیل و بررسی کنید.

  3. IA و یا معماری اطلاعات
    ایجاد یک سایت بر روی بستر سرور شکل میگیرد و بعد از آن طراح باید چهارچوب های اصلی سایت را ایجاد کنید. با توجه به سناریوها اقدام به پیاده سازی صفحات ، منوها و سایر بخش های کاربری مینماید.

     طراح UX
    مسئولیت های طراح UX

    مسئله مهم در این زمینه ناوبری سایت میباشد. در آن مخاطب باید بتواند در یک محیط جذاب به سرعت و سهولت به محصول مورد نیاز خود رسیده و تمامی امکانات برای بررسی محصول و خرید آن برای وی مهیا باشد.

  4. ساخت و ایجاد WIREFRAMES
    تمامی ابعاد و سایز پنجره ها که در نهایت نمای کلی سایت را میسازند طراحی کنید. این طرح میتواند روی کاغذ رسم شود یا بوسیله نرم افزار طراحی گردد. در پایان اتودی از نمای سایت خواهید داشت.

  5. نمونه سازی
    باید با توجه به مدل طراحی خود طرح های اولیه را بر روی بستر وب طراحی نمایید تا نواقص آن معلوم گردد. پیاده سازی طرح اولیه به شما یک نمونه اولیه میدهد که در نهایت باعث درک بهتر شما از طراحی خودتان میشود.

  6. تست محصول
    در نهایت محصول خود را در حیطه آزمایش قرار دهید تا کاربران نظرات خود را ارائه دهند تا سایت شما کمی بهتر نواقص خود را ارائه دهد.

 

چگونه تجربه کاربری میتواند رتبه سایت ما را بالاتر ببرد

موتورهای جستجو مخصوصا گوگل قواعد و استاندارد هایی برای سنجش میزان رابطه کاربری دارند که در ادامه به آن ها میپردازیم.

 

سخن پایانی

در پایان باید گفت که تجربه کاربری همان رضایت مخاطب از سایت شماست و همین امر سبب بازدید های مکرر از سوی مخاطبان میشود. با بالا رفتن آمار بازدید سایت در نهایت گوگل سایت شما را به صفحه اول جستجوی خود راه خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *